Fork me on GitHub

You are here

Zat tot zondagmiddag

Na een vermoeiende nachtvlucht ben ik goed en wel aangekomen in Addis Abeba, om dan kort erna het vliegtuig te nemen naar Jimma. Tegen de middag waren we goed en wel ter plekke. Na het middagmaal --- injera met lamsvlees --- en een kort dutje hebben we de universiteit bezocht.

Het opleidingslokaal was voorzien van een tiental computers met internetaansluiting, maar helaas werkte die niet. De fibre die de gebouwen verbindt is doorgesneden door werken die aan de gang zijn.

Deze morgen hebben we dan, bij gebrek aan internetverbinding, een tamelijk recente PC voorzien van Debian Etch. Eventjes een dhcpd geïnstalleerd en geconfigueerd en de PC klas was terug voorzien van een werkend lokaal netwerkje.

In de namiddag hebben we geluncht met de ambasadeur van België hier in Ethiopië. Vervolgens het kasteel van Abujifar bezocht en de watervallen van [...] ten zuiden van Jimma. Daar zaten we echt in de broesse. Dat was dan ook te merken aan de witkopaapjes die we in de boven zagen aan de overkant van de river.

Vanavond terug lunch met de ambasadeur, en met de vice president.

Add new comment