Fork me on GitHub

You are here

nietgoe(tm)

Vanmorgen een foutje van enkele maanden geleden rechtgezet. Wat voorafging:

We wilden de proxy server afzetten, dus was er afgesproken om dat eind augustus te doen. De proxyserver was een overgedimensioneerd machientje dus heb ik een proxy opgezet op een sun netra (oud machientje) met Debian. Tijdens de installatie heb ik een wachtwoord ingegeven dat, denk ik, hetzelfde was als van de proxy server.

Wat vorige en deze week gebeurde:

We willen de proxyserver afzetten, maar 'afdelingshoofd x' wou weten wie de proxy nog allemaal gebruikte... Ik kon dat dus niet voorleggen want ik geraakte niet meer ingelogd als root. Tot overmaat van ramp was ik vergeten een ssh key te installeren op het machien waardoor ik zeker niet kon inloggen.
Vandaag:

Een ganse vleugel in de S8 had netwerkproblemen. Ze konden wel nog hun mail lezen, maar 'google' werkte niet meer. Alsook andere sites. Na veel vijven en zessen wist de helpdesk dat het de proxy was die down was. Ons superieur monitoringsysteem meldde het alvast niet. De server moest dus gereboot worden... ondertussen kon ik het wachtwoord resetten (booten met single init=/bin/bash, / rw remounten en passwd runnen). Na de reboot zag ik waarom de squid niet werkte... /var zat vol. Blijkbaar werden de geroteerde squid logs niet gezipt.

Comments

I appreciate that you produced this wonderful article to help us get more knowledge about this topic. I know, it is not an easy task to write such a big article in one day, I've tried that and I've failed. But, here you are, trying the big task and finishing it off and getting good comments and ratings. That is one hell of a job done.

Add new comment