Fork me on GitHub

You are here

De ogen zijn twee ramen waardoor de ziel naar buiten kijkt.

Zoals ik reeds enkele weken geleden meldde heb ik mijn ogen laten laseren.  In enkele comments werd om meer info gevraagd.  Ik droeg voordien lenzen omdat ik verziend was.

De ingreep is gedaan door een Dr. De Wilde van Eyecenter Latem.  Meer info op de website. :)  Je hebt verschillende soorten ingrepen.  Met de laser zijn er twee soorten ingrepen.  Wanneer het hoornvlies niet dik genoeg is (zoals in mijn geval) wordt er een ingreep gedaan waarbij je een week werk onbekwaam bent.  Bij de andere kun je de dag nadien al gaan werken.

De ingreep duurt een 15-tal minuutjes.  Doet geen pijn, en gebeurt onder plaatselijke verdoving.  Nadien mag je direct naar huis, je moet vergezeld zijn van iemand omdat met de auto rijden echt niet gaat.  Je moet de eerst dag een speciale ophouden en de eerste week de bril ook 's nachts.  Je moet ook af en toe verschillende soorten druppeltjes doen.

Nu hoe is het met mijn zicht vandaag?

Niet zo goed als ik verwacht had!  Ik heb problemen met ver en dicht zien:

- Dicht: niet altijd scherp en ook is er afhankelijkheid van het type achtergrond
- Ver: niet volledig scherp op redelijke afstand

Om ver t zien is het wel veel beter dan voordien (zonder mijn bril of lenzen).  Dichtbij is er een achteruitgang.

Doch, merk ik nog iedere dag beterschap.  In feite was het zelfs tot twee weken na de ingreep moeilijk om te lezen.  Maar ik merk nog iedere dag beterschap.

Vorige week vrijdag ben ik op controle geweest en blijkbaar gebeurt het herstel bij mij trager.  Volgens de dokter zou het na twee maand practisch in orde moeten zijn.  En als dat niet zo zou zijn dan kan er een correctie worden uitgevoerd.

Nu over de prijs. goedkoop is het niet: de ingreep die ik gehad heb kost €2700.  De CM betaalt €100 per oog terug.  Voor de ingreep moet je op onderzoek, dat betaal je.  Na de ingreep moet je verschillende keren terug op controle.  Ik ben ondertussen al drie keer op controle geweest en dat is in de prijs inbegrepen.  Begin september moet ik nogmaals terug op controle.

Conclusie:  ik zie beter dan voorzien hoewel er nog enkele minpuntjes zijn.  Maar die zouden vanzelf opgelost moeten geraken.  Is dat niet zo kan er een correctie worden uitgevoerd.  Mocht dat gebeuren is het ook in de prijs inbegrepen.

Add new comment